Sivut

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Toisten alkoholismi

Eräs tuttava kertoili alkoholistista työpaikallaan. Oli joutunut tänään antamaan irtisanomislapun.Takana parikin hoitoonohjausprosessia, yritetty erilaisia tukitoimia ja muuta. Tämänkertainen juomaputki ja käytös työpaikalla ylitti sietokyvyn.

Jälleen kerran mietin, miten onnekas sitä olikaan. Yhtä hyvin minä voisin olla jatkuvassa retkahdus-juominen-katko-vieroitus-kierteessä. Tuomitsemiseen ei minulla ole varaa, myötäelämiseen kyllä.

Ja jälleen kerran nousee mieleen kysymys "miksi". Miksi sitä itse onnistui, mutta toinen ei? Miksi minä saan elää nyt suht onnellista elämää, vakaassa työsuhteessa, työni ilmeisesti hyvin hoitaen, perheeni luottamana, mutta toinen ei saa?

Olenko alkoholisoitunut sen verran myöhään, että vielä oli hyvässä muistissa se, että elämä vähemmälläkin alkoholilla on ihan täysipainoista ja iloista? Ja että tästä syystä uskalsin sen alkoholin jättää? Vai onko niin, että olen niin tylsä, että en kaipaa elämääni retkahdusten tuomaa jännitystä ja draamaa?

Jos olisi se kuuluisa taikasauva, niin varmaankin sillä heilauttaisin alkoholinhimon pois kaikilta sitä haluavilta. Vaan kun ei ole, niin on tyydyttävä toivomaan että joku tänäänkin lähtisi etsimään elämäänsä iloa ja tyytyväisyyttä jostain muualta kuin pullon pohjalta.

3 kommenttia:

  1. Peukku tai siis monta peukkua sinulle. Olet onnistunut siinä mistä itse edelleen(!) vain haaveilen.

    VastaaPoista
  2. Hei Mantelikakku, kiitokset! Kyllä sinäkin vielä sen oman reittisi löydät, kun jaksat etsiä. Neuvonantajaksi minusta ei ole, tuntuu että eri ihmisten kohdalla toimivat niin kovin erilaiset keinot.

    Yritä tarttua kiinni niistä asioista, joista sinulle tulee aidosti hyvä mieli ja noista nautit - niiden avulla ehkä se helpotuksen hakeminen pullon pohjalta tuntuu vähän vähemmän houkuttelevalta.

    VastaaPoista
  3. Hei! Löysinpä tämän blogisi ja lueskelin monta päivitystä. Älä ihmeessä poista tätä! Näitä vastaavia omaan kokemukseen pohjautuvia "matkapäiväkirjoja" tarvitaan ehdottomasti kaiken ryyppäysihannoinnin jonkinasteiseksi vastavoimaksi.

    Itse en ole vielä kuivilla, mutta etenen mielestäni.

    T. BlueTrane Plinkistä

    VastaaPoista