Sivut

lauantai 5. marraskuuta 2011

Raittiina viinalasien keskellä

Oli "juhlat". Semmoinen tilanne, jossa on toista sataa ihmistä, suurin osa tuttuja ja tutuhkoja. Tarjolla alkoholia, josta ei tarvinnut itse maksaa. Riitti niitä ihmisiä, jotka kokivat tärkeäksi että saisivat minulle(kin) "tarjota" (niin kuin siis ilmaista viinaa juhlissa voisi tarjota).

Tuli juotua muutama jaffa ja kivennäisvesi. Kuultua muutama variaatio aiheista: "oletko raskaana" ja "eikös tänään maistu"? Kuittailin kysymykset naurulla, vastakysymyksellä että jaa tässäkö iässä, mieti vähän. Kysyjät olivat sen verran etäisiä, että eivät tohtineet penätä. Tai sen verran humalassa, että ehtivät unohtaa mitä  kysyivät.

Enimmäkseen oli hauskaa. Voimakkaasti humaltuneet oikeastaan säälittivät, eivät edes enää ärsyttäneet. Ja tuli huomattua sekin, että enemmistö ottaa ihan taiten. Ennen puolta yötä kotiin ja nyt aamulla ihan hyvä olo.

Mutta tuli tuokin nyt koettua, selvisi siitä vailla vaikeita tilanteita. Tai ehkä yksi hivenen vaikea, sisääntullessa ärsytti että piti erikseen selvittää mikä kuplivista tervetuliaislaseista oli alkoholitonta. Ja eikö  tässä maailmassa muka ole muuta alkoholitonta tervetuliaisjuomaa kuin pommac? Huokaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti