Sivut

maanantai 24. lokakuuta 2011

Alkuiltajuhlimista

Työpaikan kehittämisseminaari. Päivän ajan puheita ja ryhmätöitä ja pohtimista. Osin hyvää, osin ei-niin-hyvää. Saldo kai jäi plussalle, en tiedä.

Sen jälkeen tietysti se varsinainen kehittämisosuus, olutta siihen erikoistuneessa olutravintolassa. Sai sieltä alkoholitontakin, sellaisen otin, ettei tulisi numeroa. Pöydässä oli vähän ahdasta, parikymmentä ihmistä piti saada istumaan kutakuinkin lähekkäin ja takapuoli siirtyi penkillä, oluttuoppi ei samaan vauhtiin ehtinyt kun ei itsekseen osannut siirtyä. Yhden hörpyn jälkeen vierustoveri ystävällisesti ilmoitti, että tuo on muuten minun tuoppini.

Noloahan se toisen lasista on maistella, jatkoin sitten omastani. Hörppyni oli pieni (juovanakin aikana pikemminkin siemailin olutta kuin join, joskin välillä siemailin aika reippaasti), joten elimistööni päätyneen alkoholin määrä lienee enintään sama kuin vaikkapa jugurttipurkista saa. Kumma kyllä en maussakaan havainnut mitään, joka olisi mitään (hälytys)kelloja soittanut. Ehkä se olut oli mietoa, tai ties vaikka olisi ollut samaa alkoholitonta kuin omassa lasissani (en tentannut).

Että semmoista. En nyt jaksa tuota noin ruokalusikallista pitää minään retkahduksena. Enempää en kuitenkaan aio siemailla ihan periaatteellisista syistä (joskushan mies tarjosi maistettavaksi juomaansa uutta olutta, kieltäydyin siitä ja aion jatkossakin kieltäytyä). Lisäksi toinen havainto: jos kerran en erota juonko naapurin mahdollisesti alkoholipitoista olutta vai omaa alkoholitonta oluttani, niin eiköhän makuaistini ole niin vaatimaton että jatkossakin voin pitäytyä siinä alkoholittomassa :-)

Toinen havainto tilanteesta oli se, että en näemmä arkitilanteessa aavistuksen vieraassa seurassa  ole aivan kotonani tämän alkoholittomuuden kanssa.Työkavereihin pitää olla kulissit varsinkin kun olen heistä aika monen esimies. Päädyin siis tilaamaan alkoholittoman oluen, jotta en herättäisi huomiota.

Liukenin paikalta sen yhden alkoholittoman oluen jälkeen vedoten vanhempainiltaan. Turvallinen syy, selittäisi myös jos joku noteeraisi sen että joku tilaa alkoholittoman (tiskillä viereinen asiakas kysyi olenko raskaana). Arvaukseni on, huomisaamulla muutamakin ihminen näyttää kalpealta. Minusta tuntuu hyvältä olla kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti