Sivut

perjantai 19. elokuuta 2011

Kehän kiertämistä

Jostain syystä viime päivinä alkoholismiin ja raitistumiseen liittyvät asiat ovat pyörineet mielessä. Ehkä tämä kuuluu tähän raitistumisen prosessiin, joku puolen vuoden rajapyykki? Viime yönä nukuin kolmisen tuntia, uni vain ei tullut ja nousin puuhailemaan muuta.

Jotkut oman juomisen kuviot muistuvat mieleen ja hävettävät. Samoin muistikuvat palautuvat raitistumisen alkuviikkoihin ja niihin tuntemuksiin. Varmaankin tämä on hyödyllinen ja tarpeellinen vaihe, ainakin nuo mielikuvat ovat nimenomaan alkoholin negatiivisia vaikutuksia.

Välillä mietityttää, onko jotain jota on tullut kokonaan tuhottua omalla juomisella. Sellaista ei ole tullut mieleen, mutta onko se vain itsesuojelua, vai onko todella niin. Olenko itsekään ehjä?

Keväällä olin kovin uupunut lopettamisen alkuviikkoina, suorastaan saamaton ja älylliset suoritukset tuntuivat ylitsepääsemättömiltä. Mietin, että onko nyt alkamassa samanlainen vaihe. Vai oirehdinko valmiiksi, minun pitäisi päättää kirjoittaudunko täksi lukukaudeksi poissaolevaksi vai jatkanko opintoja tänäkin sykynä.

Kyllästyttää. Ei raitistelu, eikä ole juomishimoja (ainakaan vielä), mutta kyllästyttää se että tuntuu että välillä ei saa otetta omista tuntemuksistaan ja muiden odotuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti