Sivut

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Alkoholi ja työ

Jostain syystä pohdin alkoholin tarjoilua työtilanteissa, ja siitä ajatukset rönsysivät taloyhtiön talkoisiin, joihin saa taas ensi viikonloppuna osallistua.

Kyllähän alkoholin tarjoaminen töissä koetaan jollain lailla palkinnoksi. Ison projektin jälkeen järjestetään pirskeet, joissa voi sitten alkoholin rohkaisemana sekä motkottaa pomoista että kehuskella kaveria. Vähäinen alkoholin tarjoilu koetaan pihtailuksi - vaikka tosiasiassa se, että työnantaja hillitsisi alkoholin käyttöä, olisi vain järkevää ja osoittaisi työntekijöistä välittämistä. Jotkut kaupungithan ovat luopuneet alkoholitarjoiluista tilaisuuksissaan.

Talkoisiin rönsyäminen liittyi sekin alkoholiin. Meillä aika hyvin osallistutaan talkoisiin, ja joukossa on muutama - ei kovin moni - jotka tarkasti huolehtivat omansa ja vähän muidenkin osuuden tyhjentämisestä.

Kummankin esimerkin kohdalla pohdin sitä, että on ikävää jos nuo tilanteet joskus jonkun kohdalla toimivat retkahtamisen ensiaskeleena tai juomisputken aloittajana. Aikuisista ihmisistä on toki kyse, ja itsepä jokainen ne juomansa juo. Mietin vain, että minä - töissä esimiesasemassa- en kyllä haluaisi toimia retkahduksen edistäjänä. Talkoiden osalta minulla ei onneksi ole mitään vastuuta, sivustakatsojana voin "ihailla" ja omaa kivennäisvettäni juoda.

Jostain muista lukeneeni pohdinnan, että muuttuuko kaljakassien raahaaminen Tallinnasta vuosikymmenien saatossa samanlaiseksi huvittavaksi touhuiluksi, kuin voinhakumatkat Ruotsista. Tai siirtyykö alkoholi tupakan tapaan vähän hävettäväksi nurkan takana / lasikopissa nopeasti nautittavaksi.

Tiedä häntä. Onneksi ei minun tarvitse juoda.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti