Sivut

perjantai 13. toukokuuta 2011

Pöh!

Blogisaitti söi parin päivän tekstini. Kulttuurihistoriallisesti sitä ei voine menetykseksi laskea. Raittiiden päivien laskuri tuosta oikealta hävisi myös, täytyy etsiä uusiksi. Harmillisempia olivat pari englanninkielistä raittiusblogia, ne vaikuttivat kiinnostavilta. Mutta kai nekin löytyvät.

Viisi kysymystä hävisi, ne pitää miettiä uudestaan. Häpeää pohdin uusiksi toiste. Viisi kysymystä liittyi henkilökohtaiseen toipumisohjelmaani (juhlallinen ajatus) - mietin nimittäin, että pitäisi olla valmisteltuna itselle kysymyslista, jos yhtäkkiä tupsahtaa mieliteko. Eilen mietin noita kysymyksiä, koska töiden jälkeen käytiin yhdellä (kivennäisvedellä) - siinä yhteydessä hetken häivähti ajatus, että olisi helpompi ottaa keskari kuin olla "erilainen". (Tosiasiassa kolme ihmistä jälkeeni otti alkoholittomia, kaksi taisi ottaa oluen ja toinen siiderin. Eli jäinkin lopulta enemmistöön.)

Tarkoitus oli, että opettelisin nuo kysymykset niin että olisivat selkärangassa. Jos nuo edelliset kysymykset yhtäkkiä tupsahtavat arkistojen kätköistä näkyville, niin taitaa tulla todistettua että tuo opetteluvaihe vielä jäi :-)

Kysymys 1.
Haluatko aloittaa yhtäjaksoisten raittiiden päivien laskemisen alusta?

Kysymys 2.
Kuvaile, miltä tuntuu herätä edellisillan pöhnän jälkeen, morkkiksessa.

Kysymys 3.
Miksi kuvittelet, että sinä olisit erilainen kuin muut - eli että raittiin kauden jälkeen et vähitellen palaisi vanhaan ja vielä pahempaan alkoholin kulutukseen?

Kysymys 4.
Kuvaile, miksi aikoinaan lopetit alkoholin juomisen. Mikä on muuttunut tuosta tilanteesta?

Kysymys 5.
Mikset yhtä hyvin voisi juuri nyt olla juomatta alkoholia?

Bonuskysymyksen muistan varmasti: olitko rehellinen, kun vastasit noihin kysymyksiin?

Edessä on lomamatka, ja sikälikin on hyvä vähän vahvistaa omaa selkärankaa tämän raittiuden suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti