Sivut

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Linkkivinkeistä: Myllyhoidon toipumistarinat

"Käy läpi laittamasi linkit" -teema jatkuu. Toipumismuoto tämäkin.

Korjasin linkin Myllyhoidon toipumistarinohin ("Vain naisille"). Ennen toipumistarinalinkkejä sivulla muistutetaan alkoholin vaaroista erityisesti naisille. En muista, oliko noin silloin kuin tämän linkin tein. Hyvä muistutus, ei saarnaa vaan kuvaa raadollisesti sen miten alkoholi (naisen) ruumiseen vaikuttaa erityisesti liikaa käytettynä.

Viisi toipumistarinaa. Eihän minunlaiseni, herkästi kyynelehtivä ihminen, pysty noita itkemättä lukemaan (hilpeä juhannusaamu :-). Toipumistarinoita kun ovat, ja vieläpä kaupallisen toimijan sivustolla, niin tietenkin tarinoilla on onnellinen loppu. Monessa tulee vahvasti esille se oman itsen löytäminen, itsen kunnioitus ja sen kunnioituksen vaatiminen myös muilta. Se taitaa olla niin raitistumisen kuin tasapainoisen elämän ydin ylipäätään.

Kirjoittajat ovat käyneet syvemmällä kuin minä, ja tietysti lukiessa tulee mieleen että onneksi älysin ainakin yrittää lopettamista edes nyt enkä jatkanut enää samaa liukumäkeä kohti helvettiä. Puhun yrittämisestä, koska raittiutta takana on alle 4kk. Tiedän, että retkahdusriski on vielä melkoinen, vaikka määrätietoisesti työskentelenkin sen välttämiseksi.

Jokainen kirjoittajista on käynyt läpi vaikean toipumisprosessin. Oman elämän sankariksi nouseminen ei ole aina helppoa, mutta vaivan arvoista. Jokainen heistä ansaitsee raittiutensa ja paljon muutakin.

Silloin ihan alussa nämä netistä löytyneet toipumistarinat olivat tärkeitä toivon luomiseksi. Nyt kun pää alkaa olla selvinnyt vähän paremmin, toivon rinnalle on tullut ymmärrys siitä, mitä raitistuminen voi eri ihmisille merkitä, ja mitä siihen pääsemiseen tarvitaan. Ja opetus: mitä voi tapahtua, jos en tällä nyt valitsemallani tiellä pysy. Lievää noloutta: miksi minä pääsin helpommalla, miksi minä ymmärsin jarruttaa aikaisemmin, miksi minulla on ollut vähän helpompaa. Uskon myös, että mikä tahansa tieto alkoholismista, sen vaikutuksista ja toipumisen kiemuraisuudesta auttaa pysymään raittiina.

Toipumistarinalinkit on tältä erää käyty läpi. Toisaalta blogien joukossa on tuota toipumistarinateemaa myös, eli ei tuo ryhmittely ihan looginen ole. Lisäilen noita toipumistarinoita jos/kun netissä niihin törmään, ja kommentoin sitten sitä mukaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti