Sivut

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Unohtaminen

Jostain syystä aamulenkillä, metsässä kaiken kauniin keskellä, muistin yhden juomiseen liittyvän asian: unohtamisen.

Alkoholin liikakäyttö vaikuttaa muistiinkin En tarkoita vain niitä tilanteita, jolloin juo ihan kamalasti (niitä ei minulla useinkaan ollut), vaan että ihan pienetkin määrät jo hävittävät pätkiä illasta, tai jopa tilanteet joissa ei edes käytä alkoholia, alkavat kadota (unohtaa luvanneensa tehdä asioita jne). Tämä(kin) oli asia, jonka tajusin lopulta lopettamispäätöksen alla, en vain sitä ole tainnut tietoisesti sen jälkeen juuri pohtia.

Ei ole erityisen mukavaa, kun ei aamulla muista kuin että on keskustellut vaikkapa puolison kanssa asiasta X, mutta ei keskustelun sisältöä tai lopputulosta. Ei morkkista sikäli, että tietää että keskustelu on ollut ihan järkevä (esim. ko iltana kulunut vain puoli pulloa viiniä, tai pari olutta, tai ei sitäkään), mutta ei vain muista mitä puhuttiin.

Eri lähteistä olen kyllä bongannut sen, että muistikyky palautuu, se vain vie aikaa. Nyt kun muistelen (:-)!), niin on tuommoisia keskustelun unohduksia ollut vielä aika vähän aikaa sitten, mutta kyllä ne vähenivät selvästi tuon juomisen lopettamisen yhteydessä.

Toki unohtelu on ensimmäisiä liian stressin seurauksia, mutta kyllä omalla kohdallani pitäisin ensisijaisena syynä alkoholia, tai ainakaan se ei sitä helpottanut. Tietysti lopettamiseni jälkeen olen myös yrittänyt hallita stressiä paremmin, pitää omista rajoistani kiinni - mutta niin tai näin, parempaan päin joka tapauksessa tässäkin asiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti