Sivut

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Raitistelupäiviä, viikkoja, kuukausia, vuosia

Joskus pistin tuohon oikeaan reunaan tuon "I have XX days sober":in. Ihan hyvä sikäli, että nyt voin tarvittaessa katsoa sen viikkomäärän. Nyt olen siirtynyt jo siihen tilaan, että en pysty niitä viikkojen määriä sanomaan ilman tuota laskuria (nyt niitä on reilu 15).

Kolmen kuukauden vaikeus ei (vielä?) näy, mutta kommenteista päätellen se voi yhtä hyvin olla neljän kuukauden vaikeus.

Luulen yhä vakuuttuneemmin, että minun vaikeuteni eivät ole todennäköisesti nyt tässä kulman takana kesällä. Pelkään, että ne ovat sitten kun olen niin tottunut tähän alkoholittomuuteen, että en enää näe alkoholia ongelmana. Enkä tosiaankaan halua olla yksi niistä, jotka sitten vähitellen (nopeastikin) valuvat entiseen käyttöön takaisin. Se ajatus pelottaa.

AA:sta lähtöisin oleva ohje on olla raittiina päivä kerrallaan. Se on tietysti hyvä, yksi päätös ja se riittää. Tässä vaiheessa tekee mieli kuitenkin jo katsoa sinne viikkojen ja kuukausien päähän. Aiemmin lukemassani väitöskirjassa oli vakiintuneen raittiuden mitta 3 vuotta. Siitä ajasta olen nyt "suorittanut" alle 10%...

Mutta toisaalta, mikä kiire tässä on. Kuljetun matkan pituudella ei ole merkitystä vaan sillä mitä on jäljellä. Ja sitä taas ei voi ennustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti