Sivut

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Carpe diem

Naistenlehden päätoimittaja kehuskeli harjoitelleensa pysähtymistä. Mielenkiintoinen esimerkki: tekeekö jauhelihaa paistaessa kymmentä muuta asiaa samalla, vai keskittyykö sen ruskistamiseen kaikkien aistiensa avulla. Minä sorrun ensin mainittuun, pitääpä kokeilla ensi kerralla tuota jälkimmäistä. Tuossa voi hyvinkin olla pointtinsa.

Juutuin myös vahingossa tv:n ääreen katsomaan DrPhiliä. Sitä olen joskus katsonut kun olen sairastanut, silloin kun on ollut liian väsynyt ja kuumeinen jaksaakseen edes vaihtaa kanavaa paremman ohjelman toivossa (eikä päivällä juuri katsottavia ohjelmia edes tule). Tohtori ryöpytti paria ylistressaantunutta kävijää: toinen raatoi sekä töissä että kotona, neljä lasta joista pari nuorimmaista vielä ns. erityislapsia. Sanoi aika tylysti, että parasta mitä voit lapsillesi tehdä on pysyä voimissa ja hengissä, säästää parhaat voimat näille lapsille eikä muiden asioiden pohtimiselle. Kolahti sekin.

Omasta jaksamisesta huolehtiminen on kuitenkin se juttu, jolla pysyy erossa alkoholista ja jolla saa myös kerrytettyä lisävoimia itsestä huolehtimiseen ja jaksamiseen. Vaihteeksi positiivinen kierre.

Aurinko paistaa, näyttää tulevan hieno ilta ja hieno lisälomapäivät. On hyvä aika opetella tarttumaan hetkeen ja nauttimaan siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti