Sivut

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Sovinto

Päätin tehdä Sovinnon. Viikonlopun tapahtumat harmittivat, ja sanakoukeroin sovintoelkeet. Oikeasti en pidä riitelystä, ja kävin keskustelun itseni kanssa: onko tärkeämpää se, että voin esiintyä viimeisen sanan sanojana ja loukattuna marttyyrinä, vai kenties se että itse tiedän olevani oikeassa ja että pystymme jatkamaan yhteistyötä siinä määrin kuin se on tarpeen, koska yhteisiä tavoitteita meillä myös on (keinot vain eri). Jälkimmäinen vaihtoehto voitti. Sovintohaluun vaikutti sekin, että muistan joskus "pikkuhiprakan" rohkaisemana kommunikoineeni vähemmän loistokkaita ideoita. Lopputulos oli sama, jota humalaiset joskus riitelynsä päätyttyä tekevät eli ylistävät toisiaan vuoron perään. Me (tai ainakin minä) vain nyt sitten olimme selvin päin. Sainpahan vastineeksi kauniita sanoja, ja vaikka ne olisivat yhtä "sinne päin" aitoja kuin minunkin, niin olihan niitä kiva lukea.

Analyysitekstiä syntyi vajaa sivu. Yritän pitää kiinni tästä rytmistä, jospa selviäisi vähemmällä ahdistuksella.

Syy unettomuuteenkin selvisi. Tilanne toistuu noin kuukauden välein, en vain sattunut muistamaan kun heti mietin, että huoletko vai vieroitusvaiheet vai mitkä.

Lievästi hankala tapahtuma tänään: törmäsin kadulla tuttuun, joka muistutti olevansa minulle oluttuopin velkaa, olisi halunnut tarjota saman tien. Vetosin, että on kiire kotiin ja pakenin. Harmitti sikäli, että hän on todella mukavaa seuraa (ihan selvinkin päin) ja tarinat ovat hauskoja. En vain vielä ole valmis sanomaan, että juu kiitos saat tarjota minulle tuopillisen kivennäisvettä. (Tää on vähän hankala juttu selittää, en pelkää että repsahtaisin, pelkään vaan tuon sanomista niin että mieluummin pysyn etäällä siitä mahdollisuudestakin niin kauan kuin mahdollista. Mutta joskus minun on sekin kohdattava. Ja on selvää, että jos kahdesta vaihtoehdosta (sano "kivennäisvettä" tai juo olutta)  pitää valita, on tuo kivennäisveden sanominen miellyttävämpi vaihtoehto. Näiden kahden vaihtoehdon välinen ero on kuitenkin vähän sama, kuin annettaisiin vaihtoehdoksi katkaistaanko oikea vai vasen käsi, ikäviä molemmat :-))

Parempi päivä, siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti