Sivut

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Tähän voisi tottua

Piti kaivaa ensin kalenterista ja sitten blogista, että mikäs päivä se olikaan se ensimmäinen raitis (2.3.2011). Viikonloppujen lukumäärän sentään pystyin laskemaan. Joku joskus on sanonut, että juomisen lopettanut alkoholisti osaa sanoa tarkalleen raittiiden päiviensä lukumäärän - lieneeköhän sanoja itse ikinä ollutkaan alkoholisti. Viikot hahmotan ja sitä kautta pystyn tietysti kertolaskulla laskemaan päiviä (tää on nyt sitten 30. eikun 31.), mutta taitavat viikot vähitellen muuttua kuukausiksi ja vuosiksi. Tai todennäköisemmin se menettää merkityksensä.

Mutta nyt on ongelma. Lupasin itselleni jossain välissä, että kun kuukausi on takana, pitää etsiä joku mukavampi taustakuva kuin viinilasi. Kun kuvan laitoin, alkoholi hallitsi elämääni, ja ajattelin että jos kuukausi ollaan selvin päin niin jotain muuta voisi laittaa. Ei hallitse alkoholi arkea enää, ei, mutta mikä sitten? Nautintoaineista kunnollinen hapanjuureen tehtävä ruisleipä (mistä valokuva), hyvä tee. Tekemisistä? Perhe (en kuvaa), koirat (en kuvaa), harrastukset (en kuvaa), ulkonaliikkuminen, opiskelu (ja minkäs kuvan siitäkin saisi), työt (kokous? voi huoks.) Tähän aikaan ei metsätähtiäkään näy, ja netistä en kuvaa varasta.

Taitaa kuvanvaihto siirtyä viikonloppuun...

Otsikkoon: se tarkoittaa tätä raitista oloa, ja voin rehellisesti sanoa että alkoholi ei hallitse arkea, vaikka tämä toipumisasia onkin vielä prosessissa. Pysytellään totutussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti