Sivut

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Writer's block :-(

Aivan käsittämättömän vaikea pystyä kirjoittamaan ensimmäisiä järkeviä sanoja opiskeluraporttiin. Ei tule sanan sanaa.

Ruutupaperille on piirretty miellekarttaa, lähdeviitteitä olisi naapurillekin asti, asia periaatteessa hallussa. Mutta ei.

Erehdyin lukemaan yhtä tämäntalvista raporttia, josta olin vieläpä saanut erinomaisen arvosanan - jospa siitä tulisi inspiraatio ja pääsisi alkuun. Osaa tekstistä en edes muistanut kirjoittaneeni. Paikoin kielellisesti aika järkyttävää. Humalassa kirjoitettua. Masentavaa.

Josta sitten pääsee tätä kirjoittaessa blogin perimmäiseen aihepiiriin, alkoholismiin. Retkahduksiin. Alkoholismin syihin. Yksi ryyppäämiseni muoto on näemmä ollut tämän kirjoitusblokin kiertäminen, jos ei kohta mainion tuloksin mutta kuitenkin blokin ohittaen. Toipujan kuuluu kehittää muita toimintamuotoja niihin tilanteisiin, joissa retkahdusriski on suurin. (Jos vakavalla asialla ei saisi leikkiä, ehdottaisin että kiskaise se yksi oluttölkki - mutta en ehdota kun en edes halua, eikä ehdotus naurata kun blokki harmittaa.)

Kokeillaan siis tuota pelot paperille -keinoa, joka on aiemminkin tepsinyt (tänne kirjoittaminen on oikeasti jättänyt ne asiat tänne hautumaan, jotkut kyllä tulevat mieleen uudelleenkin mutta jotenkin on tunne, että niitä ei nyt tarvitse aktiivisesti pitää mielessä kun säilyvät täällä muistelemattakin.

Miksi pelkään tätä kirjoittamista? Kokeillaan taulukkomuodossa, ekaan sarakkeeseen pelko ja tokaan kommentti.


Olen jo niin myöhässä dokumentin kanssa, että nolottaa näyttää se muille ryhmäläisille.

Parempi myöhään? Tämä on ehkä pahin.

Mutta: aikaa on vielä hetki. 
Tuntuu, että en saa niin hyvää tekstiä aikaiseksi kuin oma osaaminen ja asiaan perehtyminen teoriassa antaisi mahdollisuuden.Pitäisikö nyt vain päättää, että riman ei tarvitse olla katon rajassa vaan vähän vähempikin riittää. Ei se muidenkaan teksti kaikkia ongelmia ratkaise.
Joku muu ryhmäläinen on vahvasti eri mieltä näkemyksistäni, ja saadaan vielä viime hetken säätösoppa aikaiseksi.Se, että aikaa on enää vähän taitaa estää tuon säätösopan. Jos mököttävät myöhemmin, niin mököttävät - opinnot menevät taas jatkossa joka tapauksessa eri suuntaan, kun osa valmistuu ja loppuosalla puuttuu ihan muita opintoja.
Loppuraportin sisältö ei minua täysin tyydytä, ja haluaisin muokata muidenkin tekstiä. Se voi aiheuttaa ristiriitoja.Valitettavasti tämä on tosiasia, mutta pitää muistaa:
  • omaa minkääntasoista tekstiä ei ole vielä rivinpuolikastakaan
  • jokainen vastatkoon omasta kokonaisuudestaan
  • jos tästä tulee kolmonen, niin tulee. Miten se maailmaan vaikuttaa? Tipahtaako kuu radaltaan? Sairastunko vatsatautiin?
Jää keksimättä se suuri ajatus, joka kruunaisi oman tekstiosuuden.Tämä ei ole tohtorin väitöskirja. Tämä ei ole gradu. Tämä ei ole AMK-opinnäytetyö. Tämä on yhden opintokokonaisuuden projektina tehty tutkimusraportti.

Eli jospa nyt sitten rupean oikeasti tekemään töitä. Otan siitä yhdestä lähteestä sen yhden kuvan, ja selitän sen auki. Rakentukoon lopputeksti sen ympärille.

Kun ei se toinenkaan optio oikein houkuttele, se ryyppäämisen aloittaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti